Karam Singh Walia Hina Melayu ??

Assalamuailaikum,

Ish ish ish, tadi waktu ushar blog blog yang Su follo, tertarik dgn berita tergempak sekarang ni.
Berita ni memang hangat woo,,

Kenal tak Karam Singh Walia ? alahh, yang petah berbahasa Melayu dan suka buat kata pepatah sendiri sambil menghayunkan tangannya ke atas ke bawah . Ha! dialah..

Mengikut cerita, Pak Cik Karam ni mabuk kat sebuah gerai tu,
waktu mabuk tulah pak cik ni (saya budak jadi saya masih kena hormat org tua kan?)  tercakap sesuatu yang sedikit tidak menyenangkan. Sesuatu yang boleh saya kata mengutuk? menghina? mengumpat? (macam tula) Melayu.
*jengjengjeng .. excited?*

Pak Cik Karam ini dikhabarkan melalui berita bahawa dia kata Melayu ni bukan datang dari Malaysia mahupun dari Indonesia . 
*ta takut? nah try yang ni*
Pak cik Karam jugak kata yang Melayu ni tidak pintar atau B.O.D.O.H ..

nyett nyett ..

Melalui video yang dirakam oleh seorang manusia, selepas Pak Cik Karam buat pengakuan yang dia memang cakap benda tu, seorang lelaki *kalau tak salah jantina la*  menyelit dan menyuruh Pak Cik Karam mengaku yang dia ada kata Melayu ni 'sakai' dan 'lancau' .
Lepas tu , Pak Cik Karam pun naik hangin . Bergaduh la kejap. SERIOUS nampak mabuk.  Ta tipu punya.

Sebenarnya ada VIDEO , tapi waktu Su tengok video tu, sedih pon ada jadi Su tak berniat nak share video tu kat korang, sorry :'(  Bila dikerumuni ramai pihak yang tidak berpuas hati, garang garang pulak tu. seram~ Sampai Pak Cik Karam ni sanggup nak berlutut dan sanggup suruh orang pukul dia. Tapi dah memang salah Pak Cik Karam .. Sorry ye, tak dapek eden na nolongnye.

Jadi benarkah Pak Cik Karam ni, berkata kata sedemikian? Cuma Allah yang tahu, dan untuk makluman polis sedang membuat siasatan lanjut .


Berita lanjut ? Klik link bawah ni ::
Utusan Malaysia Online - Dalam Negeri

- Tamat Sudaaa -
Kalau dah mabuk segala benda dalam hati tu confirm keluar punye.
so STOP DRINKING!
or it will harm yourself physically and mentally.

2 comments:

Magrib said...

anda da tngk video tu??? tak tahu la cerita nya mcm mana. too bad la.. too ashame dengan org melayu kita... termasuk dengan karam singh tuh,, anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Ranking of Malaysian's Heroes, Safee, Shahrul and Fahmi
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Al Fatihah untuk Faizal Yusof
Saya Jamin Shampoo anda guna boleh bawa Penyakit!
Tahun Baru Ramai Orang Buleh Mati!
Tahun Baru? - Nah Lubang Hidung
Mari lah ROGOL saya!

Sufina said...

hee=)
dah tgok dah video tu.. tp ta on sound.. kalau on sound lg saspen.. nyahahah!
mekaseh follow,, nnti sy follow balik ye..
tenkayu