Tidur dalam kelas? Normal la tu ~

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..

Apakah ? HAHA x) atas tu? Lagu baru Najwa Latiff -- Cinta Muka Buku or Facebook Love
Apa dia? aq ta pernah rasapon pengalaman ni. Aq just suka lagu dya ja~ comel, bubbly. SERIUS!

----------------------------toink toink--------------------------

Tidur dalam kelas ? Biasala tu ,, sejak dok asrama tidur merupakan HOBBY ! maksud aq bukan hobby yg tu! Kalau dok asrama ni normal la tidur because seharian suntuk buat activiti NON STOP and tidur hanya 5 jam? Esok bangun pukul 5 err 5.30 and terus buat aktivit yg sama dan ianya berterusan EVERYDAY! *cuba bayangkan* ahhhhhhh~

Now, Su nak ceritakan pengalaman dalam kelas in the first two weeks.
SANGAT PENAT DAN NGANTOK!
Okay, dalam tempoh ni, memang kritikal ngantuknya! Sebab first time nak adapt situation like this. Cultural Shock kot. Su ingat lagi, bila aq ngan Nisa saling silih bergnti urut bahu kami :D Bila nak terlelap ja " Nisa nisa! urut aq urut aq!" ,, Nisa pon urut la. Tapi kesegaran tu tak kekal lama tau! Dan ngantuk sangat bila time Add Math and Fizik . *nahhhhhhh, hambek! killer subjek kot* Maybe sebb subjek baru, aq rase nothingness . HOH hoho hohohohohohoh ^-^

          Then, time exam. NAH~ Tak pernah seumur hidup aq alami pengalaman ini. Gud gud :) Waktu ni time jawab paper SEJARAH. Aq mane pernah jawab soalan struktur kan? Nak pikiq lagi,nak tulis lagi. Dalam hati ni ayik ulang benda yg sama je "Aduhai, bila nak habis ni? Penat betul " Sampai la satu tahap, Su masih lagi ingat soalannya '' Nyatakan peringkat tulisan pada tamadun awal'' Waktu tu tak tau macam mane boleh terlelap. PENCIL masih lagi ditangan dan di atas kertas. Tertidur sat ja! Bangun balik kat ruang jawapan tu tertulis *CAWAN*    ww ww WHAT? cawan? Apa kaitannye dengan tulisan di tamadun awal? HAHA! ajaib ajaib ~

          Ni ha, lagi satu pengalaman tertidur dalam kelas . Waktu tu kelas Add Math. Biasalaa kelas Add Math je aq ngantok . disebabkan terlalu lalu lalu LALU ngantok, aq banyak lah merapu waktu tulis formula. Kan dah salah tulis, of course la nak kena liquid balik kankankan? Disebabkan kengantukan yang AMAAAAAAAAT sangat, aq tertidur waktu nak liquid ! Masya Allah~ Bole bayang tak? Mata dah tertutup, liquid masih ditangan dan jari jemari aq masih lagi bergerak sambil meliquid kertas tu. *ishishish* Lepas tu Nisa kejutkan aq sambil ketawa. "Su, haha su,, ngantok sangat! Dah dah tak yah tulis dah. Nanti kau ambik buku aq. salin balik ye?" Nisa mengambil liquid aq dan bawanya ketepi. sungguh~

          DAN, aq ingat lagi waktu kelas ape ek? Subjek dye aq ta hengat . sorry ;) Aq katala kat Ada, suruh dya terkejut kan aq so that aq tak ngantuk. Tengok tengok q tertidur dalam kelas. Tiba tiba aq rasa macam aq ditampar bertubi tubi di tangan. Jadi aq terjaga dan pen yang aq pegang terpelanting ke depan. HAHA . Ada pon ketawa, dan tanya "Lena sangat ke su?" Aq pon jawab lah " Tak, tp aq rasa macam kau pukul aq kuat dan banyak sangat, Terkejut aq tau" Then dya jawab " Aq pukul macam ni je" (dia menampar tangan aq secara perlahan dan TIGA KALI SHAJA!) wahhh~ Orang tampar tangan aq tiga kali je , Macam mana aq boleh rasa ditampar berpuluh puluh kali? Barangkali aq terlalu khusyuk tidur kot. 

          Okay,! Yang ni last  lah. Malu aq bagitau banyak sangat. Kali ni time subjek SEJARAH. Hari tu aq cari inisiatif untuk tulis segala input yang ckgu beri dalam kertas. TERNYATA! taktik itu tidak berjaya apabila aq yang kengantukan ini mula merapu dalam kertas itu. Atas kertas tu tiba tiba ada lirik lagu 1 MALAYSIA dan BABY .  

Kita satu bangsa kita satu negara, kita satu matlamatt wohuwooowwowohuwo i know you love me, i know you care, baby baby baby woooo baby baby nooooo

*blushing*
Malunye aq. HAHA! Tetapi ini hanya tujuan untuk memberi pengajaran dan pengalaman. Bukan untuk mengaibkan diri aq sendiri. Tu aq tak cghita lagi sal adegan lucu crew crew Islah bila ngantuk! Tetapi pengalaman yang aq tulis kat atas tu hanya berkekalan selama dua minggu. Sekarang? Aq dah oke dah~ tak perlu lagi minta urutan, tak perlu lagi kejutan tak perlu lagi kemerapuan. Sekarang aq cergas! Cuma bila aq ngantuk sebab stay up malam2 , aq akan gunakan pertolongan SWEETS and NESCAFE dari KOPERASI.

Sekian, wassalam :D

5 comments:

Anis Nadhirah said...

serious lawak gilaa . haha . ni yg nk dgr crita hbis hbisan nihh

amir said...

su su..mcm2 story ye kat new school..^0^

Sufina said...

Anis :: oh yeah ! tak sabar gak nak cerita.. huwahhaha ^-^
amir :: of course! pengalaman yg ta pernah dirasai before~ and sharing is caring kankan? ehhe

anith syazlin said...

laguu najwaa latiff tuuu bestt lahhhh xO

Sufina said...

best kan? kankankankankan! wahhhhhh~