Hari Pertama di I-KUPS a.k.a SBPIKP :)

Assalamualaikum :q::r::x:
Long time no see guys! Sufina sudah kembali pulang dari hostel! Keseronokannya memang sangat tidak terhingga :)

Hari ni su nak cerite pulak tentang HARI PERTAMA DI SEKOLAH BARU ku.
Nak mula dari mana yaa? ok, kita mulakan dengan sedikit gambaran sekolah itu.


Amacam?? Besar kan? macam Mahkamah pun ade gak. kankankan! :face44:
Gambar2 tu ditangkap sehari sebelum hari pendaftaran :)
Perasaan Su bile first jejak kaki kat situ?
dupdapdupdap
Soalan cepumas butul!
Waktu first sampai ,,,,,, Su tetiba dapat satu perasaan ni yang susah sangat nak jumpa. Bila first aq tgok skolah ni dengan serta merta aq senyum :face64: . Rasa puas yang tak terhingga! Rasa tenaaaang sangat . tak tahu kenape. Then, waktu first aq jejak kaki kat sekolah tu, aq rasa macam " DISINILAH TEMPATKU" nyahhaaa,, disinilah my new fresh start! serius. Rasa macam dah dok skolah tu lamaaa.
6 February 2011

Bertolak dari rumah subuh sepe'i lagi. Angkut sume angkatan tentera dari Bidor ececececece... angkut sume sdare mare dari bidor nun. Kitorang pergi sekali . Sume angkut satu bumbung kereta. Sampai Kedah dalam 3/4 jam selepas bertolak. Sampai je Changlun, stop dekat depan Petronas, tunggu pemilik Homestay Changlun untuk datang jemput kitorang. CANTIK betul homestay tu! besar, bersih, bergaya :face51: Sembang la dalam setengah jam ngan pemilik Homestay tu. Lepas tu kitorang sumwa pi jelajah I-KUPS iaitu SBPIKP iaitu sekolah baruku! MEMANG! Memang betul sekolah tu di hujung dunia. Why? sebab ,, sepanjang perjalanan tu hanya ada kilang. dan signboard DUTY-FREE !!!! yes yes. sejengkal ja lg nak sampai Thailand. Mau pesan apa apa? hahha~:132:

Sampai kat sekolah tu, my first impression is "waaaa,, besarnye sekolah ni! Macam mahkamah pulak. Adakah saya bersalah!!!!! TIDAKK~~~ " begitulah >_< Sampai ja skolah tu terus sms Amir. Nak bragging tentang sekolah baru ku itu. Kenapa amir? sebab waktu tu Amir sorang je yang sms ngan aq. hikhik :face39: Ingatkan nak beli segala keperluan haritu, tp pak cik guard kata tak boleh, jadi kami berubah arah ke Padang Besar untuk SHOPPING!

Malam tu pi makan sate kat Changlun. Lepas tu malam tu asyik fikir ape akn jadi esok. Mcm mane kwn2 ka sne. Ok tak. Derang boleh terima aq ke tak. macam macam la melayang kat hotak aq. tidur pun lewat sebab tu lah. haishh~

7 February 2011

Bangun solat Subuh. Bersiap siap. Dan dalam masa bersiap siap, masih lagi memikirkan apa yg akan terjadi sat lg. Breakfast pagi Roti Canai! hahaohoo~ ok, masih lagi berdebar. Ibu n Abah keep on relaxing me. wah. Takot~ serius takot~

Sampai di I-kups, seorang pelajar manis bernama Husna merupakan orang pertama yang bercakap dengan aq. Dia jemput kitorang ke dewan untuk pendaftaran. Sempat lagi berkenal kenalan. Tapi dia sn agama. Aq sn Teknikal atau lebih sedap dipanggil sebagai Science Engineering. yeahhh :face67:

Tunggu la punya lama. Lepas tu ada taklimat dari pengetua dan cikgu cikgu yang seangkatan dengannya. Then, pergi beli apa segala yang harus dibeli untuk asrama. Yuran PIBG? Masya Allah!!!! Rm 200 kot. termasuk sekali ngan yuran dobi katanye. ish3:face74: Total barang yang beli waktu tu saja mencecah Rm1000 . Tak termasuk lagi barang barang yang dibeli sebelum masuk asrama tu! Ya Allah:face41: Kesian ibu abah kene bayar sume tu.

Dengan ini aku Nurul Sufina bt. Omar berjanji akan belajar dengan bersungguh dan menjadi seorang yang berjaya di dunia dan di akhirat insya Allah untuk membalas jasa kedua orang tua ku yang telah bekerja keras menyara hidup ku. Terima kasi ibu abah!

Lepas tu bawak barang sume masuk asrama. Kemas locker. Locker? Nah hambek kau. besar! macam almari kat rumah. Aq dok dorm yang hanya ada 8 orang dan aq antara senior dalam dorm tu. yeay! seronok tengok locker tu. haha! Dah kemas, abah bawak pi makan jap sebab makanan tengah hari tak disdiakan and then balik homestay sat pergi mandi. Then, patah balik ke I-Kups untuk hidup di sana. Masa tu , hati jadi sebaaaaakk sangat. Tp aq kena tabahkan semangat untuk terus hidup kat sana. So, aq tahan air mata aq daripada mengalir. Sebab aq tahu sekali aq menangis, aq akan nangis lamaaa. Dan bila aq menangis spirit aq akan hilang. So, aq tahan. Waktu peluk family especially ibu, air mata dah bertakung. Aq tahan supaya dia tak keluar. Habis sesi peluk memeluk, PRS bawak kitorang pi koperasi ambik buku, cadar apa segala lah. hehe :)

Dalam perjalanan aq meet Nisa yang sehingga kini menjadi kawan rapat aq kat sana. Dia sangat caring taw! Brutal sikit tp hati still lembut.



Kelas? ouh, kelas lambat lagi masuk. nanti aq sambung cerita pasal kelas kat entry akan datang. Watch out tau! More excitement to come!!!
blogger-mysweetden.blogspot.com ~~ Annyeong babeh :face19: eiiiii ~~

3 comments:

anah samsudin said...

wah ! tahniah dik =)
selamat menempuh alam sbp..kih3..ti kalau ada program pape yang involving other sbp , join la..boleh lawat banyak sekolah lain..lawat school akak dulu ke..hehe..

amir said...

hai hai su..amboi, suke nye kat skola baru ye...>.<

Nabila RK said...

Salam Prs baru..

Nisa je dalam tu??